Már másodszor fordul elő, hogy két színt választott az év színének a színtrendekkel foglalkozó Pantone Intézet. Idén a szürke egy nyugtató árnyalatára (PANTONE 17-5104 Ultimate Gray) és egy világos napsárgára (PANTONE 13-0647 Illuminating) esett a választásuk, melyek színkombinációban és külön-külön is szuperül mutatnak körmeinken is.

A DÖNTÉSRE NAGY HATÁST GYAKOROLTA A GLOBÁLISAN ZAJLÓ ESEMÉNYEK

Felmerül a kérdés, hogy a tavalyi kék (Classic Blue) után idén miért több szín mellett döntöttek. A Pantone intézet azzal indokolta meg a választást, hogy „a két szín házassága az erő és remény üzenetét hordozza, mivel a két szín együtt felemelő és emlékezetes”.  Az Ultimate Gray fantázianevű szürke és az Illuminating fantázianevű napfényes sárga különböző okkal került az év színei közé. „Mindkettőnek megvan a maga érzelmi aspektusa. A szürke támogató és szolid, a gyakorlatias alap, amire szükségünk van. A sárga pedig a reményt, a napfényt és jókedvet hozza el” – magyarázta Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet igazgatója.

És nem csak a színek jelentése utal a világjárványra, illetve többek között a rasszizmus elleni tüntetésekre, hanem maga a tény, hogy két színt választottak is mélyebb üzenetet hordoz, a kapcsolatok szükségességét hivatott tükrözni.

A 2021-ES SZÍNEK KIVÁLASZTÁSI FOLYAMATÁT IS BEFOLYÁSOLTA A VILÁGJÁRVÁNY

Általában a Pantone kutatói utazással töltik az év nagy részét, így vizsgálva a színtrendket a világ különböző pontjain. Így választják ki évről évre az év színét. Viszont a koronavírus-járvány miatti egészségügyi és biztonsági előírások miatt ez a folyamat rendhagyóan zajlott 2020-ban. Sokkal több online együttműködésre volt szükség a világ különböző pontján dolgozókkal.

A cél azonban maradt idén is az, hogy kiválasztásra kerüljön a kulturális és társadalmi változásokra válaszoló és közben a jelent kifejező szín.

AZ ULTIMATE GRAY ÉS AZ ILLUMINATING KÖRMÖKÖN

A két szín olyan sokoldalú színkombinációt biztosít, amitől optimistának és feldobottnak érezhetjük magunkat. “A szürke és a sárga egy törekvő színpárosítás, mely összekapcsolja a mélyebb átgondoltságot és az erő érzését. Ezenkívül pozitivitást, reményt, tisztaságot, energiát sugároznak együtt e színek, támogatják egymást. Ami olyan üzenetet hordoz, amire bőven van is szükség 2021-ben.” Így fogalmazott a döntés kapcsán a Pantone Intézet.

Szerencsére ez a színkombináció a körmeinken is csodásan fest, így semmi akadálya, hogy kezeinken viseljük a remény és az energia színeit ezzel erősítve magunkban a pozitív gondolkodást 2021 globális eseményei és persze mindennapjaink tekintetében.

pantone 2021 körmök

A két árnyalat egymástól függetlenül, magában vagy más színekkel kiegészítve is abszolút trendi lesz idén.

AZ ULITMATE GRAY A KÖRMÖKÖN

A szürke jelentése szerint támogató és szolid. Nem véletlen, hogy a francia manikűr és a nude mellett az egyik leggyakoribb választás visszafogott, egyszerű körmökre vágyók körében. Ezüsttel vagy arannyal kombinálva kifejezetten elegáns hatást kelt.

ultimate gray 2021

AZ ILLUMINATING A KÖRMÖKÖN

A sárgának ez az árnyalata a remény, a napfény és a jókedv üzenetét hordozza. Így ha ezekben a világjárványos nehéz időkben egy kis vidámságra vágyunk, ezt a színt mindenképpen próbáljuk ki, hogy kezünkre nézve megmosolyogtathassanak.

pantone 2021 nail

Számos módon feldobhatjuk körmeinken a napsárgát az egyszerűbb mintáktól egészen az extravagáns irányig vagy akár a francia manikűrbe is tehetünk vele egy csavart ha fehér helyett használjuk mosoly vonalnak.

2021 színei illenek ahhoz a kettős érzéshez, amellyel hozzáállunk az évhez: reménykedünk a világ újranyitásában, abban, hogy visszatérhetünk a normalitáshoz és lesz esélyünk újra kapcsolódni egymáshoz.

Ha ezek után mindenképpen szeretnéd körmeiden viselni az év színeit, foglalj hozzánk időpontot.

FOGLALJ IDŐPONTOT ONLINE! │ COCO NAIL STUDIO

Szerző: Balogh-Molnár Enikő

Fotó • unsplash, pinterest