OROSZ MANIKŰR A TÖKÉLETES KÖRMÖKÉRT

Az „orosz” szóról mindenkinek más jut eszébe. A mi esetünkben széles a spektrum, hiszen a kötelező általános iskolai oroszórás „krákágyil” és szigorúan őrzött laktanyák mellett az esti hírekből már bevillan az olaj, a kalácsba fonott haj, na meg a vodka. Hogy hol kúszik be mindemellett a szépségiparba a Föld legnagyobb államának – és egyben atomhatalmának – a neve, talán felesleges is firtatni, hiszen az „Orosz Manikűr” névre keresztelt eljárás nem más, mint maga a megtestesült vérvörös precizitás. De nézzük, miért is szeretik ezt egyre többen világszerte, és hogyan válassz körömszalont, ahová a szolgáltatásért biztonsággal betérhetsz.

AZ OROSZ MANIKŰR MAGA │ A SZÁRAZ, GÉPI MANIKŰR

A hagyományos manikűrrel szemben, amikor a köröm bőrének feltolásához és eltávolításához kaparót, illetve bőrvágó ollót használunk, az orosz manikűrt géppel végzik a szakemberek. Az orosz manikűr gépi szettje összesen 6 db, különböző méretű csiszolófejből áll, hogy a legtökéletesebb eredmény elérése mellett maximálisan kímélő és biztonságos legyen a manikűr. A csiszolófejek mind-mind különböző feladatot látnak el, így kialakításuk is ennek megfelelő. A gépi manikűr, vagyis a precizitásából fakadó nevet viselő orosz manikűr, az apró repedések tisztításától kezdve a bőr polírozásán át a kutikula leválasztását segítő, körömsáncok tisztítását is elősegítő lépések során lehetővé teszi a körömágy tökéletes tisztítását, előkészítve ezzel a körmöket akár a gél-lakkozásra, akár műköröm készítésére.

LÁTVÁNYOS KÜLÖNBSÉGEK

Azzal, hogy a köröm finom bőrének eltávolítását nem manuálisan reszelőkkel, hanem finom csiszolófejek segítségével végezzük, a köröm letapadt bőre – a hagyományos manikűrrel szemben – 100%-ban eltávolításra kerül. Nem mondjuk, hogy a hagyományos manikűr rossz vagy hiábavaló lenne, de tény, hogy ha megfeszülünk, akkor sem lehetséges reszelővel a gépi csiszoláshoz hasonló eredményt elérni.

NAGYOBB KÖRÖMFELÜLET │ HOSSZABBAN TARTÓ EREDMÉNY

Hogy mire megy ki a játék? Hát arra, hogy a letapadt bőr maximális eltávolításával nagyobb körömfelületet nyerünk, így mind a körömlakk, a gél-lakk vagy a műköröm a hagyományos manikűrhöz képest sokkal nagyobb felületen fed és tapad. A köröm növekedése során szintén fontos, hogy ezzel az eljárással a köröm bőre nehezebben nő vissza és tapad meg a körömlemezen, ezáltal is biztosítva a hosszú távú eredményt. A köröm növekedése természetesen egyénenként változó, de az orosz manikűrrel végzett körömápolással a gél-lakkozás, műköröm töltés vagy építés nagyjából plusz egy héttel kitolható!

KIK VÉGEZHETIK?

Az orosz manikűr végzése szigorú vizsgához kötött, hiszen a csiszológépek használata szakértelmet és gyakorlatot igényel. A Coco Nail Studioban kiemelten figyelünk arra, hogy kollégáink folyamatos szakmai képzéseken vegyenek részt, hiszen ezzel tudjuk garantálni vendégeinknek a biztonságos, profi szolgáltatás mellett kollégáink maximális hozzáértését és a tökéletes, hosszan tartó végeredményt.

HOGYAN VÁLASSZ KÖRÖMSZALONT?

Ha szívesen kipróbálnád az orosz manikűrt – és lássuk be, miért is ne tennéd? – válassz olyan köröm stúdiót, ahol igazolni tudják a kollégák ilyen irányú szakmai végzettségét. Nem árt, ha a szakmai előmenetel mellett a körömszalon egészségügyi előírásainak betartását is előtérbe helyezik, hiszen akárcsak az egyéb eszközök használata során, az orosz manikűr csiszolófejeinek tisztítása és megfelelő karbantartása is mind az eredményre, mind egészségedre nézve kiemelt jelentőséggel bír.

FOGLALJ IDŐPONTOT ONLINE! │ COCO NAIL STUDIO

Szerző: Szécsényi Réka

Fotó • @Unsplash