A kiszáradt kezek jelensége, főként a csípős őszi/téli időben szinte elkerülhetetlen. Szerencsére van egy speciális kéz- és bőrápolási kezelésünk, a paraffinos kézápolás amely mentőövet nyújt a kiszáradt kezek és lábak védelmére és azonnal képes feltölteni a bőrt, képes visszaadni rugalmasságát, egészséges fényét mindezt egészen rövid idő alatt.

Ezúton bemutatjuk nektek részletesebben is ezt a kezelést illetve néhány házilag is kivitelezhető bőrápolási tippet is adunk nektek ahhoz, hogy kezeitek télen is ápoltak legyenek.

 

SZÁRAZ BŐR OKAI

A száraz bőrnek számos oka lehet, kezdve a genetikától a környezeti hatásokon át, a helytelen bőrápolási szokásokig. A leggyakoribb ok a dehidratáltság, mely legtöbbször a kevés vízfogyasztás miatt van. Ilyenkor a bőr a kevés folyadékbevitel miatt veszít rugalmasságából, puhaságából. A környezeti hatások a téli és a nyári időszakban szintén befolyásolják a bőr állapotát. Télen a hideg, erős szél száríthatja ki kezeinket, illetve az alacsony páratartalmú levegő is hatással van rá, ami jellemzően a fűtési szezonban jellemző. Nyáron pedig a túlzásba vitt napozás és a már említett kevés folyadékbevitel lehet a szárazság okozója.

A száraz bőr hátterében a betegségek is állhatnak, melyekhez érdemes szakember segítségét kérni. Ha a szárazság nem extrém és nem jár egyéb tünettel, akkor mi is tehetünk azért, hogy bőrünk ismét puhává és rugalmassá váljon. A száraz bőr kezeléséhez felsorolunk pár terméket, amikkel valódi eredményt tudunk elérni.

A SZÁRAZ BŐR ELLENSZEREI

Számos olyan alapanyag elérhető a piacon, többek között vitaminok és olajak, amelyek a bőrápolás során segítségünkre lehetnek, képesek enyhíteni és megszűntetni a száraz bőr okozta kellemetlenségeket, így hasznosak a kiszáradt kezek és lábak ápolása során.

Vitaminok

A körömhöz hasonlóan a bőr állapotában is nagy szerepe van a vitaminoknak, fehérjének, ásványi anyagoknak. A száraz bőr kezelése belsőleg kezdődik, hiába használunk fizikai bőrápoló terméket, ha a szervezetünkben hiányállapot áll fent, mert bizony a száraz bőr vitaminhiány tünete is lehet. Mindenképp olyat készítményt válasszunk, ami tartalmaz A-, B-, C-, D- és E vitamint, mivel ezek a vitaminok bizonyítottan “felelősek” a puha és egészséges bőrért.

Bőrápoló olaj

Az olajok nem csak körmeink egészségének őrei, hanem bizony a bőrünké is. Az olajok jótékony hatását már az ókorban is ismerték, Egyiptomban, Rómában és Indiában is rendkívül közkedvelt volt a használatuk.
Az olajok – és azok keveréke – mélyen be tudnak hatolni a bőrbe, így hidratálva azt. Számtalan féle olajból választhatunk már, illetve saját magunk is el tudjuk készíteni a számunkra legmegfelelőbbet. Egy jól megválasztott olaj kisebb csodákat képes művelni rendszeres használat mellett.

Kézápoláshoz tökéletes választás lehet az argán olaj, amely a bőr táplálása mellett bőrpír enyhítésére is használható vagy a jojoba olaj amely vitamin tartalma miatt a bőrünk ápolása mellett a körmeink állapotára is nagyon jó hatással van.
És ha az otthoni praktikáknál még többet szeretnénk tenni kezeink puhaságáért, akkor érdemes kipróbálni a paraffinos kezelést.

A PARAFFIN

A paraffin tágítja a pórusokat, fokozza a vérkeringést, erősíti a kötőszövetet és ezáltal lehetővé teszi hidratáló krémek felszívódását rendkívüli hőtároló tulajdonságának köszönhetően. A paraffinnal való kezelés hatására a száraz, durva és repedezett bőr puha, bársonyos és rugalmas lesz.

A paraffin rendkívül sokoldalú anyag, használják papír bevonására, élelmiszerekhez, lőfegyverekhez, sportolásnál a különböző felületek síkosításához (pl. gördeszka) és a szépségiparban az arc és a kéz ápolásához.

A PARAFFINOS KÉZÁPOLÓ KEZELÉS

A kezelés első lépéseként a kéz alapos tisztítása után bőrradírral eltávolítjuk az elhalt hámsejteket. Erre azért van szükségünk, mert a bőrradír képes maradéktalanul eltávolítani az elhalt hámsejteket, ami alapvető feltétele a puha kezeknek. A peelingnek köszönhetően a bőr könnyebben hasznosítja az értékes hatóanyagokat. Ezt követően egy, a bőrtípusnak megfelelő krémet finom masszázzsal bedolgozzuk, mely pakolás táplálja majd bőrünket. Miután a megfelelő krém felkerült, a felmelegített paraffinba óvatosan belemártjuk a kezeket. A merítést 3-5 alkalommal elvégezzük, a rétegek között rövid szüneteket tartva, hogy bőven jusson paraffin a kézre. Felhúzzuk a nylon, valamint a hőtartó speciális paraffin kesztyűt, ez a paraffin – amúgy is rendkívül jó -hőmegtartását segítik. Ezt kicsi relax követi a 15 perces hatóidő alatt majd a kesztyűket – a nylon kesztyűt a parafinnal együtt – óvatosan eltávolítjuk. A paraffinos kézápolást kényeztető kézmasszázzsal zárjuk majd élvezzük a végeredményt.

paraffinos kézápolás

PARAFFINOS LÁBÁPOLÓ KEZELÉS

Természetesen a lábbőr ápolására is hangsúlyt fektetünk, így paraffinos kezelésünk a lábak számára is elérhető. A paraffin gyógyító és bőrápoló tulajdonságát így kezeink és/vagy lábaink is élvezhetik.

paraffinos lábápolásEmellett ahogy már korábban írtuk nagyon sok ember rejtegeti a lábát, nem csak a száraz bőr miatt, hanem mert sérült körmöktől, köröm hiányoktól szenved! Tudunk egy fájdalommentes megoldást erre is, ez pedig a lábköröm építése.

 

Ha felkeltettük érdeklődésedet, ismerős a kiszáradt kezek problémája, neked is csípte már ki a hideg a kezeidet, válaszd szolgáltatásaink közül az említett kezelést és foglalj hozzánk időpontot.

 

FOGLALJ IDŐPONTOT ONLINE! │ COCO NAIL STUDIO

Szerző: Balogh-Molnár Enikő

Fotó • Pinterest, saját, unsplash